Waardse Horsefair 2018

Op 14 juli 2018 reden we met een tweetal de allereerste show van Showteam Irish Feathers. We deden mee aan de Waardse Horse Fair Got Talent en hebben die (spoileralert) ook gewonnen.

De show was pas aan het einde van de middag, dat gaf mij wat ruimte om Franco op de dag zelf nog even extra te wassen. Ondanks dat hij op de wei staat en dus de keus heeft om schoon te blijven, doet hij altijd extra zijn best om mij te verblijden met mooie gras- en poepvlekken. Enfin, paard is schoon, ingepakt in transportbeschermers, de auto is volgeladen en we waren onderweg naar Waarde. Een klein uurtje later komen we aan op locatie, waar Cimmy-lou en Rogan ons al opwachten. Franco is altijd erg blij als hij Rogan weer mag zien en terwijl wij ze klaar maakten voor de show stonden de mannen heerlijk schofje te krauwen. Dan is het tijd om in te gaan rijden. We hebben al gelijk veel bekijks, zulke mooie mannen met lange manen zijn altijd in trek.

We krijgen een seintje dat we de bak mogen verkennen. Er staat veel publiek langs de kant, wat voor onze showpaarden natuurlijk geen probleem is. Helaas staat er wel een enge generator boos te brommen in een hoekje, dus dat was voor beide heren even spannend, maar samen staan ze sterk en durfden ze er dapper langs. De show gaat verder super. Het harde applaus van het publiek, een blije Franco, Rogan, Cimmy-lou en alle grooms aan de kant doen me beseffen hoe erg ik het show rijden gemist heb. Alle kinderen, en volwassen, die gelijk een glimlach op hun gezicht krijgen als Franco ze vraagt om een aai of een snoepje. Dat is waar het show rijden voor mij om draait.

Na de show stappen we nog even uit, maken we een groepsfoto, gaan we de paarden afzadelen en belonen. En wij wachten geduldig op de prijsuitreiking. Ze beginnen onderaan en als wij bij nummer 2 nog niet zijn genoemd, hebben we als kers op de taart de eerste prijs in de pocket! Een prima manier om het spits af te bijten, en het hele showseizoen mee in te gaan!

Tessa