Tuigpaardengala Chaam 2018

Zondag 15 juli 2018, vandaag is het weer zo ver. Show 2. Na de prachtige start van show 1 gisteren barst ik van de energie en haal ik vol goede moed Rogan van de wei. Automatisch kijk ik eerst naar zijn sokken om de schade in te calculeren. Maar het valt mee, ze zijn schoon.

Omdat onze show een Keltische sfeer heeft mogen de manen en staart een tikkie rommelig ogen. Ik was zo slim om de vlechten/dreads en staartjes te laten zitten gisteren dus dat hoef ik niet meer te doen.

Het tuigpaardengala is voor ons om de hoek en maar een kwartier met de auto. Ideaal dus!

Op het evenement aangekomen zien we dat we niet via de normale ingang naar binnen mogen maar we worden omgeleid naar de parkeerplaats op het weiland. Heerlijk voor de paarden, kunnen ze even grazen. 1 nadeel, het is denk ik wel zo’ n 10 minuten lopen naar de plek waar we ons moeten aanmelden Haha. Tijdens het aanmelden krijg ik 2 handen vol met muntjes. En we besluiten dan ook eerst even wat te drinken voordat we teruggaan naar de trailer. Inmiddels zijn Yvonne en Tessa ook gearriveerd. Samen bekijken we de ring waar we de show mogen rijden en waar we moeten losrijden. Complimenten voor de organisatie want de terreinen zijn echt tip top in orde.

We lopen weer richting de paarden om ons om te kleden terwijl de grooms Adrie en Yvonne de paarden in orde maken. Het is erg warm maar dat mag de pret niet drukken.

Vooral Rogan is onder de indruk van alle aanspanningen die voorbijkomen gesjeesd, we zoeken steun bij Franco en Tessa en de rust is al snel wedergekeerd. Voor we het weten worden we door de ringmeester geroepen en mogen we de ring in. Terwijl we ons aanmelden vraagt de speaker nog wat info zodat hij, terwijl wij de ring verkennen, een heel verhaal over ons team, de paarden en de tinker in het algemeen vertelt.

En dan is het zover: SHOWTIME!

De show ging erg goed, Rogan schrok ergens. Achteraf hoorde ik dat er een Shetlander stond. Voor diegene die Rogan nog niet kennen, hij is doodsbang voor Shetlanders! Dat geeft niet, we hebben gewoon doorgereden en ik denk dat het niet eens is opgevallen als je de proef niet kent.

Na de show kregen we bloemen en was het tijd voor de ere ronde. Iets wat ik lang niet heb aangedurfd omdat hij soms bokkend de ring doorging. Maar Tessa en Franco geven ons vertrouwen en hop daar gingen we. Tijdens deze ronde verteld de speaker dat Rogan zo veelzijdig is en ik een fanatieke deelnemer ben van de rijvereniging.

En dan zit het er alweer op. Lachend rijden we naar de trailers waar de paarden een lekkere traktatie stond te wachten en waar Tessa en ik direct onze jurken uittrekken. Het is namelijk heel warm. Als we allemaal op adem zijn sluiten we de dag af op het terras, genietend van de aanspanningen onder het genot van een aantal drankjes.

Wat een fijne dag en sfeer! Op naar de volgende shows!!

Cimmy-lou

Foto’s:  Yvonne Kortlandt-Floor

Locatie: https://trouwekameraden.nl/