PFKB Fok en Showdag op Stal ’t Sander in Etten-Leur 2019

11 augustus 2019

Normaal gesproken zouden we gisteren ook twee shows rijden op de Burghse Dag in Burgh-Haamstede. Helaas waaide het zo erg, dat het onverantwoord was om met de trailer richting Zeeland te gaan. Een onverwachtse vrije dag voor Rogan en mij! Dat is nooit verkeerd natuurlijk.

Gelukkig is het vandaag veel beter weer en de wind is weer gaan liggen. Tijdens de generale repetities die altijd een week voor de show plaatsvinden, spreken we altijd een tijd af met zijn allen waarop we verzamelen op de locatie. Omdat we vandaag alleen om 14:10 uur show hebben en Etten-Leur niet zo ver van Tilburg is, betekend dat ook dat we een beetje hebben kunnen uitslapen. De auto had ik gisteren al ingeladen dus ik hoefde alleen maar Rogan te laden en konden we gaan. Het grote voordeel van een effen tinker is zeker dat ik niet zoveel hoef te wassen zoals de rest van ons team met hun bontjes. Toen ik Rogan van de wei afhaalde, zag ik al dat hij schoon was (lees geen vieze sokken) en kon ik hem gelijk laden. Poetsen en vlechten doe ik dan op locatie.

We waren dit keer als laatste op de locatie en iedereen had zich al geïnstalleerd. Dave en Natascha hadden zelfs een tafel bij, dus hadden we een fijn zitje waar we onder het genot van koffie, thee en koekjes gezellig konden bijpraten.

Er was van alles te doen op het terrein en we zagen ook veel bekenden rondlopen of bij een kraampje staan. Voordat je het weet is het alweer tijd om onze eigen haren te vlechten à la viking style en natuurlijk de manen en staart van Rogan. Opzadelen, omkleden en losrijden maar! Vandaag bestaat het viertal uit Tessa, Natascha, Dena en ik.

Onze show was iets verlaat door een kleine miscommunicatie, er was nog geen bak uitgezet. In de showring konden we zo wel alvast de bak verkennen. Naast de showpiste waren menners bezig een parcours te rijden. Dit vond Rogan wel spannend en op het moment dat we moesten aandraven, maakte hij ook een hele mooie overgang naar de galop. Jammer dat hij dit soort dingen altijd heel goed kan wanneer ik dat juist niet van hem vraag haha. Ik gaf hem een kriebel en probeerde hem wat gerust te stellen. Dit lukte aardig. In de show doen we een stuk galop, heel gaaf als de muziek wat heftiger wordt en je de overgang naar galop maakt. Als dit juist getimed wordt, is het een supergaaf moment! Rogan dacht in plaats van een rustig galopje maar een mega galop in te zetten. Gelukkig kon ik hem iets naar buiten sturen en hem zo weer terugrijden naar een rustig galopje achter Tessa aan. In mijn ooghoeken zag ik mijn partner Dena en concentreerde me op de stukken waar we samen komen zodat we zo synchroon mogelijk uitkomen.

Voordat je het weet is de show alweer voorbij en ben je aan het afgroeten. Na het afgroeten rijden we met zijn vieren richting het publiek en mogen de paarden geaaid worden, kun je met ze op de foto en/of vragen stellen. Daar werd gretig gebruik van gemaakt!

Al met al weer een leerzame dag met een hele enthousiaste Rogan.

Cimmy-Lou