Kerstshow Manege Hoeveneind, Teteringen

15 december 2019

Na weken hard trainen was het dan eindelijk zover; we mochten eindelijk onze speciale kerstshow rijden!

Voor deze gelegenheid hadden we een extra voorstuk aan onze normale show geplakt. Het kerstverhaal van de Kelten, waar ze geen kerst vieren maar het Midwinterfeest. Dit feest vindt altijd plaats op de kortste dag van het jaar. De Kelten komen tezamen om het einde van de donkere dagen en de komst van het licht te vieren. Hierbij hoort een groot kampvuur, iets wat wij natuurlijk niet konden doen, maar we hadden een mooi net echt vuur. Ook brengen ze in deze tijd offers aan de Goden, om ze gunstig te stemmen voor het komende jaar.

Voor ons allemaal was het voorstukje nieuw, maar met hulp van een geweldige stemacteur (Maarten de Ruiter) en leden die niet te paard met de show mee konden doen, hebben we iets moois neergezet waar we trots op zijn! Ook kwamen de nieuwe kostuums deze show voor het eerst in actie. Allemaal hebben we een mooi vilten schapenvachtje om van Vilt en Vacht. Deze schoudervachten zijn extra speciaal omdat het schaap hiervoor alleen geschoren is en nu dus nog vrolijk door de wei heen huppelt!

Het rijgedeelte van de show verliep soepel, op een enkele bakkabouter na, maar dat viel te verwaarlozen. Daarna was het tijd voor het knuffelmoment, daar mochten de kinderen hun favoriete tinker knuffelen en met ze op de foto. De lange manen moeten altijd even gevoeld worden, want het kunnen zo maar extensions zijn. Maar ik kan u verzekeren, de beharing van onze tinkers is allemaal echt, en ja dat kost heel veel tijd en liefde om het allemaal zo mooi mogelijk te houden. Wat geloof mij maar, het zijn een stelletje viespeuken die niets liever doen dan alle witte vlekken zo zwart mogelijk te maken!

Tessa