Fokpaardendag Sint Anthonis 2019

21 september 2019

Een dag voor de show gaat Milky Way meestal in de bonte was. De vorige show had ik een vergissing gemaakt en dat is niet voor herhaling vatbaar. We zijn ditmaal twee dagen voor de show begonnen met wassen, zodat de dag voor de show we alleen maar vieze plekken hoefden te verwijderen en te vlechten. Mijn plan was zo gezegd, zo gedaan, dus pony klaar om in te pakken en zolang mogelijk op het landje van onze lieve buren. Alle spullen verzamelen en klaar zetten voor de dag erna zodat we de dag van show rustig konden opstarten.

De wekker op 7 uur. Gelijk voeren zodat Milky Way nog wel even rustig kon ontbijten. We zijn om 9 uur gaan laden omdat de auto ook nog wel een slokje diesel lustte. We willen er natuurlijk wel op tijd zijn. Zoals wel vaker, zijn we er eerst voorbij gereden. Cimmy-Lou was er gelukkig al en zij kon ons vertellen hoe we moesten gaan staan en welke straat we moesten inrijden. Niet heel veel later waren we helemaal compleet.

We zijn eerst even gaan kijken waar we konden losrijden. Het is namelijk altijd prettig te weten waar je terecht gaat komen. Ondertussen hebben we ook nog even bij de keuringen staan kijken.

Lang konden we niet blijven kijken en bewonderen, want er was werk aan de winkel. Paarden uitladen, borstel erover en manen en staart in de plooi. We zijn er achter gekomen dat een “sleazy” werkt, benen inpakken werkt een deel wel en een deel niet.

Tijd was aangebroken om zelf om te kleden, zadelen en opstijgen voor het echte werk. Dus eerst paarden loswerken en daarna de ring in. Ze waren nog druk bezig om de bak uit te zetten en daar waren we heel blij mee want dat gaf ons mooi de gelegenheid om de bak te verkennen. Toen alles geregeld was, konden wij beginnen.

We hebben een superleuke dag gehad waarbij we twee shows mochten verzorgen. Met een voldaan gevoel zijn we naar huis gegaan.

Groetjes, Natascha