Effe noar Geffe 2018

Op zondag 2 September waren we met Showteam Irish Feathers te gast op Effe noar Geffe 2018. Daar hebben we 2 shows gereden.

De show was pas op zondag, maar voor ons begon het avontuur al op zaterdag.
Op zaterdag middag heb ik mijn varkentje uit het weiland gehaald om haar uitgebreid te wassen.
Dat was wel nodig, want een van haar favoriete bezigheden is toch wel om zo smerig mogelijk te worden. Toen ze in de wasplaats stond hebben we haar vacht, manen en staart uitgebreid gewassen zodat ze weer helemaal mooi wit zou zijn voor de show. Ook hebben we haar manen geborsteld en er al meerdere, kleine vlechtjes ingelegd zodat we er op de show zelf nog maar een paar bij hoefde te doen. Nadat ze helemaal klaar was hebben we haar weer ingepakt en in haar stalletje gezet terwijl we alle spullen al bij elkaar gingen leggen voor de show van zondag.

Op zondag ochtend zijn we lekker vroeg opgestaan en naar stal vertrokken. Daar hebben we eerst al onze spullen in de auto gelegd en hebben daarna Diamond in de trailer gezet. Ze was nog helemaal wit dus we konden met een gerust hart vertrekken naar Geffe.

Toen we aangekomen waren op het terrein in Geffe hebben we de auto geparkeerd en zijn we de paddocks uit gaan zetten, zodat de paarden lekker konden grazen tijdens het wachten op de shows. Nadat iedereen was aangekomen en alle paarden in de paddocks stonden zijn Cimmy en Yvonne de muziek weg gaan brengen en samen met Tessa en Stephanie de rest van het evenement gaan verkennen. De grooms zijn toen bij de paarden achtergebleven.

Rond de middag toen iedereen weer samengekomen was bij de auto’s zijn we de paarden klaar gaan maken voor de show. Alle paarden werden nog even extra bij gepoetst zodat ze ECHT schoon de ring in gingen. Nadat alle paarden waren opgetuigd en alle ruiters hun kostuums aan hadden zijn we los gaan rijden op het grasveld bij de auto’s.

Toen alle paarden los waren, zijn we naar de bak gereden. Vanuit het weiland was het een stukje rijden voordat we in het dorp waren. Eenmaal in de bak werd er over alle paarden wat verteld terwijl wij de bak verkenden. En toen begon de muziek te spelen en ging de show van start! We vonden het heel spannend, maar gelukkig is mijn dappere vriendinnetje nergens van geschrokken.

Na de show was er nog een klein momentje waarop de paarden langs de hekken reden zodat het publiek de paarden kon aaien en hun vragen konden stellen. Daarna zijn we weer terug gereden naar het weiland en hebben we de paarden afgezadeld. De paarden konden nog even uitrusten voordat ze aan de 2e show van de dag begonnen.

Na een kleine pauze voor de paarden en ruiters werden alle paarden weer klaargemaakt voor de 2e show van de dag. Ook in deze show schitterde onze prachtige tinkers.

Aan het eind van de dag was er nog een parade, waarin alle paarden die aanwezig waren die dag samen in de bak reden. We moesten met alle paarden langs elkaar opstellen en hebben toen allemaal een mooi oranje lintje gekregen, speciaal aangepast op het 25 jarig jubileum.
Daarna zijn alle acts een voor een weer de bak uit gereden. Tijdens de parade hadden de grooms alvast de paddocks afgebroken zodat we alleen nog maar de paarden hoefden af te zadelen.
Toen alle paarden in de trailers stonden was deze gezellig dag helaas al ten einde gekomen en is iedereen naar huis gereden.

Femke