Dag van het Paard PVC Buurse te Enschede 2019

8 september 2019

Op dit evenement zouden we eigenlijk vorig jaar al rijden. Helaas heeft de organisatie toen moeten besluiten om het af te lasten. Het terrein was zo droog dat de verhuurder bang was, dat het niet meer goed zou komen na het evenement.

Gelukkig heeft de organisatie voor dit jaar een nieuw stuk grond gevonden. Het evenement was helemaal in Enschede, ruim twee uur rijden voor de meeste leden. Vanwege de afstand hebben we er maar een weekend van gemaakt. Vlakbij het evenemententerrein lag een camping waar we konden overnachten. Rogan en Diamond hebben daar ook overnacht. De paarden van Natascha, Dena en Tessa sliepen op Holzik Stables vlakbij.

Wij kwamen als laatste aan omdat we vanuit Zeeland kwamen, waar we eerst nog een show horse boarden hebben gegeven. Iets voor 23:00 uur kwamen we aan op de camping en hebben we Rogan gelijk op de wei gezet. Rogan is een echt buitenpaard en slaapt ook ’s nachts gewoon buiten. Daarna hebben we ons bij de rest van de leden gevoegd. Tot ’s avonds laat gezellig buiten gezeten met een wijntje en/of een biertje.

Het evenemententerrein lag op 5 minuten van de camping, ideaal! De eerste show zouden we al om 10:00 uur rijden maar iets eerder kwam de organisatie beter uit. Omdat Shadow van Dena 1 show meeloopt, waren Rogan en ik nog niet aan de beurt. Zo kon ik mooi iedereen helpen en de show vanaf de grond bekijken. Het was even haasten maar het lukte. Iets voor tienen verschenen Tessa, Natascha, Dena en Femke in de ring. Ik stond bij de muziek en nadat de speaker het showteam voorstelde, gaf ik het startsein en ben ik gauw naar de ring gelopen. Het zag er zo leuk uit vanaf de grond en wat ging het goed!

Voordat je het weet is de show alweer voorbij en een na een daverend applaus weer terug naar de trailers om te wachten op show nummer 2.

Dit keer waren Rogan en ik aan de beurt. Doordat het erg geregend had, hadden we onderling besloten niet te galopperen. Hierdoor liepen we iets achter op de muziek. Maar net op het moment dat we afgroetten stopte de muziek. Kippenvel moment!

Ook van het aai, knuffel en foto moment werd weer goed gebruik gemaakt. Zo leuk om te zien hoe blij het publiek wordt van ons team. Superlekker gereden en ook zeer tevreden hoe we de show hebben neer gezet.

En net nadat we uitgestapt waren en afgezadeld hadden, werd de lucht heel donker. Rogan gauw op de trailer gezet en toen kwam er toch een regen uit de lucht vallen! Echt geluk gehad met het weer tijdens onze shows.

Cimmy-Lou