Burghse Dag 2018

Deze dag begon al vroeg. We hadden afgesproken om met Adrie en Cimmy-lou mee te rijden naar Burgh-Haamstede. Cimmy reed mee met Rogan in de show. Op stal hebben we geholpen met spullen inladen en nadat we alles in de auto hadden, heeft Adrie de trailer aangekoppeld en hebben we Rogan ingeladen. We begonnen aan de rit naar Burgh-Haamstede.

Eenmaal op locatie aangekomen zagen we dat waar we de paddocks uit gingen zetten het gras lekker hoog groeide. Prima plekje voor de paarden dus, zodat ze lekker konden eten tijdens het rusten voor, tussen en na de shows.

Tessa en Femke waren inmiddels ook aangekomen met hun grooms/chauffeurs en hun paarden natuurlijk!

Deze dag hadden we voor het eerst twee shows die gereden werden door een drietal! Voordat we het wisten was het al bijna showtime en hielp iedereen elkaar om de paarden en de ruiters showklaar te maken. Eenmaal in de ring reden ze een mooie proef en kregen we complimenten van het publiek.

We werden zelfs aangesproken door een blogger van Bit. Deze blogger wilde graag een interview met ons team omdat ze het zo leuk vond om te zien hoe veelzijdig de tinker is. Wat een compliment voor ons team!

Na de show was er gelegenheid voor een knuffel, aai en foto moment met de paarden voor het publiek. Hier werd gretig gebruik van gemaakt en de paarden werden overladen met aaien en knuffels.

Hierna was het tijd voor een welverdiende pauze voor de ruiters, paarden en grooms. Onder het genot van een drankje en een versnapering konden we lekker bij komen in het zonnetje, er moest namelijk nog een show gereden worden!

Het was al snel weer tijd voor show nummer 2. Iedereen hielp elkaar met de nodige voorbereidingen en het losrijden kon beginnen. En toen was het alweer zover, we werden omgeroepen door de speaker en we konden onze tweede show in de showpiste rijden. Ook deze show ging erg goed en onder een daverend applaus sloten we deze show af. De paarden werden beloond met een rozet van de Burghse dag en de ruiters kregen een lekkere fles wijn. Na deze te hebben afgegeven aan de grooms hebben ze een ereronde gereden in een flinke galop. Net zoals na de eerste show een knuffel moment waar de paarden weer flink verwend werden. Voor we het wisten was het tijd om te gaan, want we hadden met zijn allen afgesproken deze dag af te sluiten met een leuke strandrit.

Malika